Wijkspelen

Zeewolde 2021 – Vanuit huis met je straat strijden tegen andere straten
Sport en Cultuur Zeewolde zet tijdens Koningsdag in op een wijkenspel. Traditionele Koningsdagspelen worden gespeeld in een Coronaproof en modern jasje. Samen met je straat kun je spelen tegen andere straten in Zeewolde en wie weet haalt jullie straat dan wel de finale!

Sport en Cultuur Zeewolde heeft een spellenpakket samengesteld dat gespeeld kan worden door het draaiboek en de instructie te volgen. Er zijn fantastische challenges bedacht die vanuit huis kunnen worden gespeeld. “Ze zullen herkenbaar zijn, verrassend ouderwets om het maar zo te zeggen.” Buurtsportcoach Michelle Volk heeft samen met de centrumondernemers een leuke twist gegeven aan spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en kleding maken. Onderdelen die nodig zijn, zijn samengesteld in een pakket.

200 Pakketten voor deelnemers
Er worden 200 pakketten beschikbaar gesteld door de Oranjevereniging en vele centrumondernemers. In het pakket zit ook het draaiboek met opdrachten. Na aanmelden van je team via info@Sportencultuurzeewolde.nl kun je het pakket ophalen bij aangegeven ondernemers.  Dit kan op 23,24 en 26 april. Op 25 april zal het draaiboek met een lijst van benodigdheden ook verschijnen op de website van Sport en Cultuur Zeewolde, de Oranjevereniging en Lokale Omroep, zodat deze zelf opgehaald kunnen worden. De opdrachten die in het draaiboek staan kunnen vanuit huis worden gespeeld. Het is de bedoeling dat je een team vormt met bijvoorbeeld je straat en daar geef je je mee op. Iedereen die vanuit het team meedoet kan de challenge uitvoeren en moet deze dan filmen met de telefoon (of tablet). Via WhatsApp of andere digitale vormen van communiceren (teams/zoom/Google Meet) kun je dan met elkaar overleggen welke van de uitvoeringen het beste is uitgevoerd. Die uitvoering kan vervolgens op Koningsdag onder vermelding van je teamnaam worden ingestuurd via WhatsApp naar Lokale Omroep Zeewolde. Vanuit het zenuwcentrum daar zal de jury bestaande uit Michelle Volk, Sybrigje Westerhof en Marijke van de Beek per ingeleverde challenge punten verdelen over de uitvoeringen. Uiteindelijk zullen de drie teams met het hoogste puntenaantal uitgenodigd worden voor het finale spel.

Tussen 10.30 en 12.00 uur kunnen de challenges uitgevoerd en ingeleverd worden. Rond de klok van 12.30 uur horen de winnaars vervolgens waar ze heen moeten voor het finale spel. De finale wordt vervolgens tussen 19.00 en 19.30 uur voor het avondprogramma uitgezonden.

Naast eeuwige roem zijn er leuke prijzen te verdienen!

Reacties zijn gesloten.