Heel Zeewolde Bakt

Zeewolde 2021 – Baktalenten opgelet! Koningsdag komt met Heel Zeewolde Bakt

Zeewolde kan op Koningsdag het baktalent laten zien in Heel Zeewolde Bakt. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er een leuke bakwedstijd. Kinderen kunnen muffins maken, waarbij de lekkerste en de origineelste worden beoordeeld. Voor de volwassenen is er een taartenbakwedstrijd met de onderdelen vruchtentaart, taart op basis van biscuitdeeg of koekjes (daar kunnen er 6 van worden ingeleverd). Per onderdeel wordt gekeken naar smaak en presentatie.
De jury welke dit zal beoordelen, bestaat uit Foodblogger en receptenschrijfster Hanneke de Jonge van Culinea.nl die als voorzitter samen met de bakkers van Bakker Bart, Banketbakker Prins en Bakkerij de Toren de taarten zal beoordelen.

Op Koningsdag, 27 april, zal Hanneke de Jonge rond de klok van 10.00 uur, na het zingen van het Wilhelmus via LOZ TV van Lokale Omroep Zeewolde, de deelnemers instrueren. Het is de bedoeling dat de deelnemers de ingrediënten dan al in huis hebben. Tussen 14.30 en 15.30 uur moeten de deelnemers hun muffins en taarten hebben ingeleverd bij Café het Plein op het Kerkplein. Vanwege Corona is het helaas niet mogelijk om bij de jurering aanwezig te zijn. De jury zal de taarten beoordelen en de winnaars van de verschillende categorieën bepalen. Deze worden tussen 19.00 en 19.30 uur voor het avondprogramma via LOZ TV bekend worden gemaakt.
De taarten kunnen eventueel weer worden opgehaald tussen 17.30 en 18.00 uur bij Café het Plein op het Kerkplein.

 Opgeven kan tot en met 25 april via Oranjevereniging Zeewolde: secretaris@oranjevereniging-zeewolde.nl.

Reacties zijn gesloten.